Sinterklaas wist niet wat hij zag: zoveel kinderen en hun ouders die waren op komen dagen om hem en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen. Het Joke Vermeerplein stond zover je keek, helemaal vol met warm ingepakte kinderen en hun ouders. Sinterklaas kwam dit jaar niet met de boot, maar met een vrachtauto. Voorop liepen de muzikanten van De Bazuin.

Op het podium werd de Sint verwelkomd door toch wel een angstige wethouder Arthur Bolderdijk, die was zelf ook een beetje stout geweest en dat stond vast in het dikke boek van Sinterklaas. De Zwarte Pieten konden nog wat leren van de vele dansjes die de Harmelense kinderen opvoerden. Natuurlijk ging er weer iets mis: een Piet op de torenomloop had vette problemen met het oplaten van een ballon die niet deed wat hij wilde. Dikke pret bij iedereen.

Een van de kinderen vroeg aan Sinterklaas welke Piet hij het liefste vond. Hij hoefde daar niet lang over te denken : hij vond alle vrouwtjespieten het liefst. Drie lichtgekleurde Pieten werden voorgesteld als de nieuwe Pieten van de toekomst. ‘Maar eerst moeten de oude op’, vond Sinterklaas. Dus Harmelen blijft voorlopig zwart.

Foto’s: Herman Bouma