Door het uiterst warrige optreden van de scheidsrechter eindigde Oudewater de wedstrijd tegen Houten met slechts negen man op het veld. Het alles of niets voetbal van de Houtense bezoekers leidde er toe dat de Oudewaterse spelers reageerden op de pittige overtredingen van hun tegenstrevers.

Iemand duwen als je tegen je hielen wordt getrapt werd bestraft met rood, terwijl de eerste overtreder er slechts met geel voor werd ‘beloond’. Slachtoffers waren in beide gevallen la Lau en Venhof. Ook de altijd zo rustige Oudewaterse trainer Akkermans moest tot zijn verbazing ook achter de boarding gaan staan.

Gelijk na de aftrap waren er binnen de minuut kansen voor Oudewater en Houten. In het laatste geval kwam de redding van de Oudewaterse doelman Van den Heuvel. Hetzelfde herhaalde zich na twintig minuten nog een keer. Desondanks bleef de 0-0 tot aan de rust op het bord staan.

Binnen een minuut na de hervatting lag de bal wel in het net van het Houtense doel, waardoor de bezoekers de druk op het Oudewaterse doel verder opvoerde, maar kansjes werden echter niet verzilverd.

In de toegevoegde tijd ging het uiteindelijk toch mis. Bij een scrimmage kwam het leder voor de voeten van Jeffrey Tolenaar die met wat geluk de 1-1, tevens de eindstand, liet noteren.