Logo Waterpolo Afgelopen zaterdag is het dameswaterpoloteam van ZPC Woerden de nieuwe competitie goed begonnen door UZSC uit Utrecht in het eigen Batensteinbad met…

6-1 te verslaan. Op zich een prima prestatie nadat aan het eind van het vorige seizoen afscheid genomen werd van vier speelsters. De opengevallen plaatsen zijn ingenomen door Jorienke Krieger en Lorrain Hoekmeijer. Birgit van Dijken is weer terug van zwangerschapsverlof en was ook Loek van Hemert van de partij.

De eerste periode werd afgesloten met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Anouk van Schaik en Lisa Brandsen.

Ondanks dat Woerden de overhand in de tweede periode kon vasthouden, wist alleen Bianca van den Bosch met een schot van afstand de keepster van de tegenstander wist te passeren.

In de derde periode was het de tijd voor de debutanten. Jorienke en Loek scoorden de 4-0 en 5-0, waarna Anouk weer, nu uit een strafworp, de 6-0 op het scorebord zette.

In de laatste periode werd geprobeerd om achterin ‘op de nul’ te spelen, maar omdat een Utrechtse speelster vrij voor doelvrouwe Roos Kiesel kon verschijnen, werd de eindstand 6-1.

Foto’s: Henk Wit