Logo Zwem en Polo Club Woerden Zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden in de thuisbad van de Zwemvereniging Utrecht, zwembad ‘De Kwakel’. Het beloofde een spannende wedstrijd te…

worden, want de Utrechtsen hadden maar één wedstrijd minder gewonnen dan de Woerdende dames.

De eerste periode begon goed met een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Greetje van Eijk. Woerden kreeg een strafworp tegen, maar die werd prachtig gestopt door de uitblinkende keeper Roos Kiesel. In de tweede periode waren er volop kansen op doelpunten voor de beide teams, maar deze kansen bleven ook onbenut.

De derde periode begon goed voor de bezoekers met een doelpunt van Marieke van Noort. Door goed Woerdens samenspel Woerden werd de voorsprong vnog erder uitgebreid met een doelpunt van alweer Greetje van Eijk. Utrecht kreeg ook nog een aantal goede kansen, maar deze ballen gingen het doel niet in. In de laatste periode scoorde Lisa Brandsen uit een strafworp en bracht de stand op 0-4. In het laatste kwart wist ook Utrecht het doel twee keer te vinden en daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-4 zege voor ZPC Woerden, dat aan de leiding blijft.

Foto: PR/ZPC Woerden
Tweevoudig doelpuntenmaakster Greetje van Eijk (witte cap)
46 zpc woerden