Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag mochten de dames van ZPC Woerden naar Zaandam. Spannend, omdat tegenstander de Zaan gewonnen had van de nummer één. Coach Dennis de Jong was er…

echter van overtuigd dat als de dames hun eigen spelletje bleven spelen, er geen reden was om te verliezen.

Doordat keepster Roos Kiesel niet helemaal fit was, werd er gekozen voor een strakke verdediging, waardoor de tegenstander geen kans krijgt om de bal af te spelen. In de eerste periode werkte dit zo goed dat Woerden al snel op een 1-3 voorsprong stond door Lisa Brandsen en Birgit van Dijken.

Ook de tweede periode bleven de dames goed pressen, maar kwamen tot scoren, waardoor de voorsprong niet uitgebouwd werd. Greetje van Eijk had echter nog een onverwachts doelpuntje, waardoor het einde tweede periode toch 1-4 stond.

De tweede helft startten de dames minder goed. Vooral omdat ze weer erg meegingen in het spel van de tegenstanders, die gehaaider begonnen te spelen, iets wat frustratie gaf bij ZPCW. Hierdoor wist de Zaan terug te komen tot 3-4. In de rust die volgde konden de dames weer vertrouwen tanken, waardoor zij met een overwinning van 4-7 naar Woerden konden.