Logo Zwem en Polo Club WoerdenAfgelopen zondag speelde het damesteam van ZPC Woerden een uitwedstrijd tegen het Zinkstuk in Utrecht. Woerden staat bovenaan in de competitie en doen het dus voortreffelijk.

Het zou aan de zondag kunnen liggen, maar het team was niet in vorm.

De eerste periode maakte Lisa Brandsen het enige doelpunt. Ondank twee uitsluitingen kon dankzij goed keepwerk van Roos Kiesel geen bal het Woerdense net bereiken en dit part eindigde in 0-1 voorsprong. In de tweede periode bleek dat de dames hun draai niet goed konden vinden en kon de tegenstander er twee in te schieten: 2-1.

Door onoplettendheid wist het Zinkstuk wederom al snel te scoren in de derde periode. Even later kon Lisa Brandsen via een strafworp een doelpunt maken, maar het Zinkstuk kon daarna weer tweemaal scoren en bracht de stand op 5-2.

Er moest veel gebeuren in korte tijd voor Woerden. Een mooi afstandsschot van Bianca van den Bosch hielp daarbij. Vervolgens kon het Zinkstuk de afstand weer vergroten tot 6-3 en met nog twee minuten op de klok schoot Anouk van Schaik heel fraai de 6-4 op het scorebord, maar ondanks stevige druk kwamen de Woerdense dames niet verder dichterbij.