Logo Waterpolo1 Afgelopen zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden tegen De Snippen uit Amstelveen. Het onderlinge verschil op de ranglijst – Woerden stond twee punten…

voor – beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon voor de Woerdense dames niet zo goed. Al snel stonden zij met 3-0 achter. Lisa Brandsen wist wel het doel te vinden en eindigde de eerste periode in 1-3. De tweede periode begon met een doelpunt van Jorienke Krieger. Ook De Snippen wisten nog een keer te scoren. In de derde periode kregen de Amsteveense dames nog een strafworp mee wat de stand bracht op 2-6.

Vervolgens scoorden Diede Löhr, Jorienke Krieger en Anouk van Schaik (2) nog doelpunten voor Woerden, zodat de derde periode eindigde in 6-8.

De laatste wedstrijddeel begon uitstekend voor de Woerdense dames. Met nog twee doelpunten van Bianca van den Bosch erbij stond het weer gelijk. Helaas konden de waterpolodames dit niet vast houden en konden De Snippen nog drie doelpunten maken. De wedstrijd eindigde daardoor in 8-11 voor de bezoeksters uit Amstelveen.

Foto’s: Henk Wit