Afgelopen zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden in het eigen Batensteinbad tegen De Otters – Het Gooi uit Bussum. Belangrijk, omdat de twee plaats op de ranglijst op het spel stond.

De wedstrijd begon niet zo soepel voor de thuisploeg. De Otters kwamen al snel voor op 0-2, maar Sofie van Gijssel zwom zich vrij en maakte een mooi doelpunt, 1-2. Ook De Otters maakten nog een doelpunt, maar daarop reageerde Lisa Brandsen weer keurig met een afstandsschot en bracht daarmee de stand op 2-3 aan het eind van de eerste periode.

De verdediging van de thuisploeg was in de tweede periode niet scherp genoeg en De Otters wisten zelfs vier keer te scoren. Woerden kwam een beetje terug met doelpunten van Bianca v.d. Bosch en Sofie van Gijssel, 4-7.

De Woerdense dames begonnen de moed steeds meer te verliezen en kwamen in de derde periode nog een punt achter. In de vierde periode maakte Jorienke Krieger nog wel een fraaie goal, maar dat maakte voor de uitslag niet zo veel meer uit. ZPC Woerden verloor uiteindelijk met 5-10 .

De polodames staan nog wel tweede, maar het gat naar de achtervolgers is wel drie punten geslonken.

Foto’s: Anno Visser