Logo Waterpolo2 Vol goede moed begonnen de dames van ZPC Woerden in het Batensteinbad aan de wedstrijd tegen de Watervlo uit Vleuten-De Meern. Vooral coach Dennis de Jong…

wilde erg graag winnen want Watervlo was de vorige vereniging die hij trainde.

Er werd gestart met een nieuwe manier van aanvallen en dit werd zeer goed opgepakt. Door meerdere uitsluitingen ontstonden voor Woerden kansen, die niet werden benut. Maar na een strafworp van Anouk van Schaik ging het beter. Na de eerste periode stond er 4-4 op het scorebord, wat perspectief bood voor de rest van de wedstrijd.

In de tweede periode kwam de speelwijze van Woerden beter tot zijn recht en wisten de dames zelfs uit te lopen naar een stand van 6-4 door doelpunten van Greetje van Eijk en Birgit van Dijken. In het derde en vierde kwart kwamen de dames van ZPC Woerden niet meer aan scoren toe, wat de dames van De Watervlo de kans gaf om uit te lopen naar een eindoverwinning van 6-11.

Na afloop was coach De Jong vooral erg trots op de vechtlust van de dames en kijkt vol positivisme naar de wedstrijd van volgende week.

Foto’s: Anno Visser