Logo Waterpolo2Het eerste damesteam van ZPC Woerden speelde afgelopen zaterdag een zware wedstrijd tegen de nummer drie, het eerste team van De Dolfijn uit Amsterdam. Met frisse moed begonnen…

de dames aan de wedstrijd. Door afstandsschoten van Sofie van Gijssel, Lisa Brandsen en Jorienke Krieger stond er binnen 3 minuten speeltijd 3-0 op het scorebord. Van deze vlammende start was de Dolfijn echter niet onder de indruk.

De Dolfijn paste haar tactiek aan. In de rest van de wedstrijd voerden zij een zware verdediging, waar Woerden maar moeilijk doorheen kwam. Door snelle counters wist de Dolfijn de wedstrijd te kantelen. Halverwege de wedstrijd stond het 3-8.

Ondanks het fysieke spel vielen er aan beide zijden maar weinig uitsluitingen. Toch slaagde Woerden erin om goed positiespel te spelen. Ze herpakten zich en speelden een strijdlustige vierde periode. De Dolfijn wist slechts één keer door de verdediging van Woerden te breken. Na een tactische time-out van trainer Dennis de Jong, wist Jorienke Krieger knap te scoren uit een moeilijk hoek: een mooie afsluiting van een wedstrijd waarin er hard is gewerkt. Eindstand: 4-11.