Logo Waterpolo2Afgelopen troffen de dames van ZPC Woerden de koploper in de competitie Aquarijn in zwembad Merwestein in Nieuwegein. De wedstrijd begon met een goede eerste periode voor…

de dames uit Woerden, waar de posities netjes werden gevuld en hierdoor aardig veel mooie acties gemaakt konden worden. Helaas voor de Woerdense dames werden twee uitsluitingen ongenadig effectief afgestraft door de thuisploeg.

In de tweede periode werd er net zo hard geknokt door de dames als bij in het eerste kwart, maar doelpunten bleven achterwege. Deze periode eindigde met 4-0 voor de Nieuwegeinse dames.

Tijdens de derde periode werd het lastiger en vielen er twee uitsluitingen: een voor Birgit van Dijken en de tweede voor Jorienke Krieger. Ook in deze periode werden er twee doelpunten tegen de dames uit Woerden gemaakt. Door een mooie actie van Sofie van Gijssel eindigde de derde periode met 6-1.

Tijdens het laatste part ging Woerden tot het uiterste, wat resulteerde in een prachtig doelpunt van Greetje van Eijk. De wedstrijd eindigde met 9-2 voor Aquarijn, maar de Woerdense dames gingen naar huis met een tevreden gevoel tevreden over het vertoonde spel.