De waterpolodames van ZPC Woerden gingen afgelopen zaterdag met een klein beetje lood in de schoenen richting Amersfoort, om daar de plaatselijke trots te bestrijden. Een hele klus vooraf, want de Amersfoortse dames stonden nog zonder puntverlies aan kop van de competitieladder.

ZPC Woerden kwam niet goed uit de startblokken en in een mum van tijd was het drie tegen nul. Maar Myrthe Muthert, Jorienke Krieger en Diede Lör trokken de stand weer gelijk en vervolgens kwam de bezoekende club uit Woerden door een benutte strafworp zelfs op voorsprong.

De thuisclub rechtte echter de rug en binnen enkele minuten bogen zij de stand om in hun voordeel 5-4. Met nog vier minuten te spelen schoot invalster Monique van den Berg de Woerdense gelijkmaker op het scorebord.

Daarna nog wel wat schoten over en weer, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Het venijn zat ook dit keer in de staart: Jorienke Kriegers werd onder water geduwd en dat leverde een strafworp op voor de Woerdense bezoekers. Krieger voltrok persoonlijk het vonnis door de toegekende penalty onberispelijk in het Amersfoortse doel te kegelen en kon de waterpoloploeg met een 5-6 overwinning in de tas richting Woerden.

Foto ter illustratie/Anno Visser