Logo Zwem en Polo Club Woerden Afgelopen zaterdag heeft het dameswaterpoloteam van ZPC Woerden de competitie afgesloten en de trainer uitgezwaaid met een duidelijk 11-4 overwinning.

Op dat moment goed voor de eerste plaats op de ranglijst. Met de duidelijke periodestanden van 0-1, 4-1, 3-1 en 4-1 trakteerde het team een waardig afscheidscadeau voor hun trainer tegen De Duinkikkkers Soest/ZV Utrecht-combinatie. Een eindstand in de dubbele cijfers was deze competitie nog niet eerder behaald.

Na het laatste fluitsignaal moest – of hij nu wilde of niet – trainer/coach Kees Ruijgrok het water in met de dames voor de groepsfoto als afscheid.

In de eerste periode dreigde de vrees te ontstaan dat het een wedstrijd zou gaan worden tegen het eigen team zelf. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn. In de drie vilgend periodes werd tweede periode werd de 0-1 achterstand omgebogen naar een 11-4 overwinning. Lisa Brandsen is deze competitie als topscoorder van het team geëindigd.

Nu wachten op 6 mei. Concurrent Waterwolf zal in de komende drie inhaalwedstrijden punten moeten laten liggen. De hoop is gevestigd op het Utrechtse UZSC en VZC Veenendaal. Mocht Waterwolf het kampioenschap binnen halen, dan is dit ondanks twee maal verlies tegen ZPC Woerden.

Foto’s: Anno Visser