Logo Zwem en Polo Club WoerdenDe eerste seizoenshelft voor de dames van ZPC Woerden zit er op. Het waren een paar moeilijke laatste wedstrijden met ‘pijntjes’ en ‘ziekjes’, waardoor het wel lastiger werd…

om aan de top te blijven. Gelukkig kreeg coach Kees Ruijgrok het voor elkaar om het beste uit het team te halen.

Afgelopen zaterdag speelden de dames tegen het combinatieteam van de Duinkikkers en ZV Utrecht. Er waren weinig wisselmogelijkheden, maar invalster Kalijn van Hemert (Dames 2) deed het prima. Door de doelpunten van Jorienke Krieger en Lisa Brandsen werd een 2-0 voorsprong genomen, maar vrijwel meteen weer recht getrokken: 2-2.

Deel twee liep ZPC Woerden uit door doelpunten van Bianca van den Bosch en Birgit van Dijken naar 2-4. In het derde partje maakten de dames van de Duinkikkers/ZV Utrecht een grote inhaalsprong en door een goal van Van Dijken eindigde deel drie in 5-5.

De Duinkikkers/ZV Utrecht speelden een slim spelletje, maar door de ervaring en goede oplettendheid van Bianca en Greetje van Eijk konden de Woerdensen gelukkig nog drie doelpunten maken waardoor de waterpolodames ook deze wedstrijd winnend konden afsluiten met 6-8 en staan ze na de eerste elf wedstrijden fier op kop van de ranglijst.