Logo Zwem en Polo Club Woerden Voor de waterpoloheren van ZPC Woerden stond zaterdag in het eigen Batensteinbad de wedstrijd tegen Aquarijn op het menu. De bezoekers uit Nieuwgein staan…

weliswaar één plek hoger, Woerden had het vertrouwen om de punten in eigen huis te houden.

In de eerst periode waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Aquarijn kon de score openen, maar via een goed opgezette aanval kon Cyriel Muthert fraai afronden en een 1-1 score laten aanteken.

De twee periode liet het zelfde spelbeeld zien. Weer kwam Aquarijn op voorsprong, maar Herman van Golen wist de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen.

In het derde part kon ZPCW voor het eerst een voorsprong te pakken. Cyriel Muthert maakte de 3-2 waarna Sander Palm voor 4-2 zorgde. Ondanks dat Aquarijn wel nog de 4-3 scoorde kon Woerden in de laatste periode wel met een voorsprong starten.

Aquarijn wist snel een gelijk maker te maken. Woerden ging vol energie opzoek naar een nieuwe voorsprong. Hierbij waren de aanvallen echter niet dreigend genoeg. Doordat de bal er voor Woerden niet in ging ontstond er ruimte voor de bezoekers. Die wisten wel het net te vinden en zorgde voor een nipte 4-5 overwinning.

Foto’s: Henk Wit