Logo WaterpoloNa het nipte verlies van vorige week, speelden de heren van ZPC Woerden afgelopen zaterdag tegen de Aalscholver in Almere, de huidige nummer vijf, die in Woerden al te…

sterk was gebleken en dus rekenen op een gemotiveerd team.

De wedstrijd begon gecontroleerd. Sander Palm kon de score openen waar de Aalscholver in de eerste periode ook eenmaal wist te score. In de tweede periode kwam er meer actie in het spel en werd het doel ook beter gevonden. Vincent van Eenige en Herman van Golen voerden de score op om zo een voorsprong op te bouwen.

De Aalscholver kon niet dreigend worden, maar pikte desondanks een doelpunt mee. Sander Palm en Cyriel Muthert zorgde er voor dat er met een goede marge van drie doelpunten en met 2-5 aan de derde periode begonnen kon worden.

De thuisploeg leek zich in het begin van de derde periode echter te herpakken en kwam terug tot 4-5. Via verschillende man-meers en uitgespeelde kansen wist Woerden van zich af te bijten en uitlopen naar een 5-9 voorsprong. In de laatste periode kwam de zege ook niet meer in gevaar en werden de drie punten veiliggesteld.