Afgelopen zaterdag hebben de heren van ZPC Woerden de draad weer kunnen oppakken met een winstpartij tegen De Otters Het Gooi in Bussum. Het werd uiteindelijk een 10-11 overwinning voor de Woerdenaren.

De wedstrijden in Bussum hebben altijd wel wat extra. De tegenstanders zijn aardige waterpolocollega’s, publiek is fel en de inzet van de spelers gaat meestal tot aan het randje en er is altijd wel wat extra’s. Zoals nu ook. Door autopech waren er vier spelers net op tijd. Trainer/coach Kees Ruijgrok had bijna zelf zijn zwembroek aan moeten doen, maar werd hiervoor net op tijd gespaard.

De wedstrijd had na 24 seconden al zijn eerste oponthoud. Door een ongelukkig voorval liep Frank Bosch een scheurtje onder zijn wenkbrauw op. Hij moest de wedstrijd verlaten voor het betere lijmwerk in het naast gelegen ziekenhuis. De verder gelijk opgaande wedstrijd kende nog wel enkele situaties, waarbij de scheidsrechters even goed moesten opletten, maar de heren hadden de wedstrijd verder goed onder controle.

Met de periode-standen 3-4, 3-1, 1-3 en 3-3 werd de wedstrijd gewonnen. De winnende treffer werd 14 seconde voor tijd gemaakt door Cyriel Muthert. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Mark Pels die de bal over het hele veld kreeg aangespeeld van doelman Remco Veldwijk en de bal in één beweging in het doel van het doel van de tegenstander schoot. Remco liet ook nu weer zien wat voor fantastische keeper hij is.