Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden, na de promotie van het afgelopen jaar, sinds jaren weer in de bondsklasse. De heren van Sassenheim kwamen op bezoek en die…

waren helaas voor ZPC Woerden nog een maatje te groot.

Bij de start van de eerste periode bleek gelijk al dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden. Na twee achtereenvolgende jaren gepromoveerd te zijn, enkele spelers die zich terugtrokken en de afwezigheid van drie basisspelers, kon ZPC Woerden geen weerstand bieden tegen de heren van Sassenheim. De eerste periode werd dan ook afgesloten met een 4-0 achterstand.

In de tweede periode kon de verdediging van Woerden meer weerstand bieden en scoorde de bezoekers slechts twee keer. De ruststand was dan ook 6-0 in het voordeel van Sassenheim.

Vanaf de derde periode kon ZPC Woerden wat meer meekomen en scoorden vier maal. De verdediging van Woerden kon helaas de scoringsdrang van Sassenheim niet beteugelen, ondanks en uitstekende Remco Veldwijk keek ZPC Woerden tegen een achterstand van 11-4 op. Bèr van der Wijden scoorde in het vierde part en na nog vier Sassenheimse doelpunten werd de eindstand bepaald op 14-5 in het voordeel de bollenkwekers.