Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelden het herenwaterpoloteam van de Zwem en PoloClub Woerden in het Batensteinbad tegen de Aalscholvers uit Almere. Uit eerdere wedstrijden bleek…

het team van de Aalscholver een geduchte tegenstander. Met deze wetenschap ging  van Woerden afgelopen zaterdag dan ook de wedstrijd in.

Na een UMV4 halverwege deze eerste periode, waardoor de tegenstander vier minuten met een man minder speelde, bleek deze zorg niet meer zo zwaar te wegen in deze wedstrijd. Woerden stond na de eerste periode voor met 4-0 voor.

Het team bleef de gehele wedstrijd goed druk zetten waardoor er voor De Aalscholver bijna geen kansen ontstonden. Aanvallend liep het zaterdag goed en hield het team zich aan de afspraak.

Aanvallend wist Woerden een goed spel neer te zetten. Dit keer werden de aanvallen ook nog eens goed afgemaakt. De eindstand van 12-3 geeft het team vertrouwen voor de rest van het seizoen. Over twee weken staat de volgende wedstrijd tegen de heren van WZ&PC Purmerend op het programma. Voor ZPC Woerden de uitgelezen mogelijkheid om het goede spel voort te zetten.