Logo WaterpoloZaterdag speelde de heren van ZPC Woerden thuis tegen de Kempvis uit Spijkenisse. Waar de Woerdenaren zich het hele jaar op mag maken voor lastige wedstrijden…

was de Kempvis niet de beste tegenstander voor de eerste punten.

Woerden begon de eerste periode te slap. De bezoekers konden uitlopen naar 0-4 voordat Bér van der Weijden namens Woerden iets terug kon doen.

In de tweede periode wist ZPCW zich echter goed te herpakken en brachten Herman van Golen en Sander Palm al snel de spanning terug in de wedstrijd door de achterstand te verkleinen naar 3-4. Dat motiveerde de Kempvis: 4-8 bij de rust.

De verhoudingen bleven in de derde en vierde periode hetzelfde. Het spel van de Woerdense waterpolomannen werd sterker, alleen de bezoekers wisten uitstekend te profiteren van fouten van de tegenstander. ZPC Woerden kon dan ook geen enkele aanspraak maken op de overwinning, alleen het getoonde spel biedt vertrouwen om de komende weken punten te pakken.

De einduitslag van 8-15 geeft aan dat de ploeg van Bart Boevink het doel steeds beter weet te vinden. Bij minder persoonlijke fouten zullen de eerste punten dan ook binnen afzienbare tijd haalbaar gaan worden.