Logo WaterpoloNa de hoopvolle wedstrijden van de afgelopen weken gingen de heren van ZPC Woerden zaterdagavond op bezoek bij Alkemade uit Roelofarendsveen. Dit team had slechts één punt…

behaald tot nu toe en leek een ideale tegenstander voor ZPC Woerden om ook de eerste punten binnen te halen.

De eerste periode pakte echter anders uit dan verwacht. Afspraken werden niet nagekomen en opdrachten niet uitgevoerd en zo eindigde de eerste periode in een 2-0 achterstand.

Ook in de tweede periode werd dit spelbeeld voortgezet. Alkemade scoorde twee keer kort achter elkaar alvoren woerden wat terugdeed en halverwege de wedstrijd keek ZPC Woerden dan ook tegen een 7-2 achterstand aan.

ZPC Woerden veranderde in de derde periode van tactiek. Dit had gelijk effect. De derde periode werd afgesloten met een stand van 7-4 in het nadeel van ZPC Woerden.

ZPC Woerden realiseerde dat als ze iets wilde, dat dit in de vierde periode moest gaan gebeuren. Marijn Veerman zorgde dat het gat werd teruggebracht naar een te overbruggen drie doelpunten. Helaas voor ZPC Woerden was het verzet van Alkemade niet gebroken en scoorden zij twee keer achter elkaar. Het slotoffensief was uiteindelijk wel voor ZPC Woerden. Sander Palm benutte een strafworp en scoorde een velddoelpunt, waarmee de eindstand werd bepaald op 10-7 in  Woerdens nadeel.