Logo WDS Driebruggen WDS voetbalde zaterdag voor de beker tegen Haagse Hout uit Den Haag. In de eerste helft had WDS nog de nodige moeite om de gasten uit Den Haag in toom te houden, die…

zo nu en dan gevaarlijk opdoken in het Driebrugse strafschopgebied. Qua kansen moest WDS het vooral hebben van afstandsschoten van Rick Wils, Lourens Uiterwijk en Arjan de Vries. Maar zij hadden het vizier nog niet op scherp.

In de tweede helft trok WDS de wedstrijd naar zich toe. Al direct na rust trof Lourens Uiterwijk na een uitbraak de paal en een kwartier later deed de WDS-aanvoerder dat nog eens dunnetjes over. In de 65e minuut gingen de Hagenaren daadwerkelijk voor de bijl. Lourens Uiterwijk was een verdediger te slim af bij het uitverdedigen. De 31-jarige routinier strafte het foutje koelbloedig af: 1-0. Daarna zocht WDS naar een tweede treffer voor de definitieve knock-out. Die leek er aanvankelijk niet meer in te zitten. Maar in de slotminuut wist toch Lourens Uiterwijk na goed voorbereidend werk van Rick Wils het Haagse net nog een keer te vinden: 2-0.

WDS heeft door deze uitslag de derde ronde van de districtsbeker (categorie 2) bereikt.

Foto’s: AndrĂ© van Egdom
Een gevaarlijk moment voor het Haagse doel. Rick Wils (nr. 10) weet echter niet raak te koppen voor WDS
wds1

Gert de Koning (WDS) belaagd door een Haagse tegenstander
wds2

Onder: Laurens Uiterwijk haalt uit voor een schot op doel. In de 2e helft was hij tweemaal trefzeker voor WDS
wds3