Logo WDS Driebruggen Voor de derde bekerronde van West II (cat. 2) voetbalde WDS zaterdag in Driebruggen tegen Verburch uit Poeldijk. In de eerste helft waren beide ploegen goed…

aan elkaar gewaagd en dat was ook wel te verwachten gezien de derde plek van beide ploegen in de competitie. De Poeldijkers namen uit een hoekschop na een kwartier de leiding: 0-1. WDS repareerde de achterstand binnen een kwartier door een doelpunt van Eric Cromwijk: 1-1.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar qua spelbeeld in evenwicht. In de 61e minuut nam WDS de leiding. Eric Cromwijk ontsnapte aan zijn bewaker en was oog in oog met Verburch-doelman Benito Stijger koelbloedig: 2-1. Toch kwamen de gasten weer langszij met een fraai ingeschoten bal, waarop WDS-goalie Lars Lindeman kansloos was: 2-2.

Goed doorzetten van de sterk spelende Rick Wils bracht WDS opnieuw aan de leiding: 3-2. Miquel Zouw bracht daarna WDS in veilige haven, nadat Verburch-doelman Benito Stijger in de fout ging en daardoor een strafschop veroorzaakte. Vanaf de strafschopstip bepaalde Zouw de eindstand op 4-2. WDS speelde afgelopen zaterdag zonder aanvoerder Lourens Uiterwijk.

Foto’s AndrĂ© van Egdom
Eric Cromwijk is ontsnapt aan zijn bewaker en is op weg naar de 2-1 voor WDS
wds1

Rick Wils was voor WDS weer sterk aan de bal. Hij zorgde voor de 3-2
wds2

Mark Venhuis gaat over de knie bij een Poeldijker
wds3