Logo WDS Driebruggen Weer eens was Lourens Uiterwijk belangrijk voor WDS. In het inhaalduel tegen Be Fair uit Waddinxveen scoorde hij tweemaal, waardoor het in degradatiezorgen…

verkerende WDS drie belangrijke punten over de streep trok. Al in de 10e minuut had de routinier de 1-0 op het scorebord. Be Fair kreeg daarna wel kansen om voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Maar invaller WDS-doelman Lars Lindeman zag de meeste doelpogingen van de Waddinxveners stranden in z’n eigen strafschopgebied of ongecontroleerd overvliegen. Dat werd er bij Be Fair in de tweede helft ook niet beter op.

Pal na rust kende Uiterwijk opnieuw zijn momentje. De geslepen spits werd de diepte ingestuurd en met een geplaatste schuiver werd BeFair-doelman Van Hattum gepasseerd: 2-0. Niet veel later had Uiterwijk de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Maar nu was een grote doelkans niet aan hem besteed. Be Fair nam nadien meer risico om het initiatief naar zich toe te trekken.

Pas in de 83e minuut capituleerde WDS voor de eerste keer. De bal caramboleerde over Lindeman heen, waarna Be Fair met weinig moeite de 2-1 binnen werkte. Het werd toen nog razend spannend. WDS werd op eigen helft ingesloten, maar hield uiteindelijk toch stand.

Foto: André van Egdom
De piepjonge middenvelderTom Wils voor WDS aan de bal
wds