Afgelopen zaterdag trad WDS aan voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Uit in Benthuizen bij BSC, wat in de derde klasse speelt, moest er gewonnen worden om naar de volgende ronde te gaan. Bij verlies was het avontuur gelijk over.

De eerste helft hadden de bezoekers last van zenuwen, wat resulteerde in slordig voetbal en een sterkere thuisclub, die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. Na de 1-0 begon WDS iets meer naar voren te spelen, wat resulteerde in wat corners. In de counter bepaalde BSC de ruststand op 2-0, na ongelukkig uitverdedigen van de zwart-witte bezoekers uit Driebruggen.

Na rust bleek dat de thee WDS goed had gesmaakt en begon het langzaam terug te komen in de wedstrijd en kwam WDS op 2-1. Na de goal rook WDS bloed en zette het de BSC-defensie onder druk. Dit resulteerde in wat mogelijkheden, maar echt grote kansen leverde dit nog niet op.

Waar iedereen wachtte op de gelijkmaker, was daar uit het niets de 3-1 van de thuisclub. Uit een goed uitgespeelde counter werd het speeltuig strak in de hoek geschoven. WDS was toch niet van plan de moed op te geven en probeerde nog wat te forceren.

Uiterst ongelukkig was het dan ook dat in de opbouw de scheids in de weg stond en via hem de bal bij de tegenstander belandde. Deze twijfelde geen seconde en wist de bal van een meter of vijftig in het doel te krijgen en zo de eindstand op 4-1 te bepalen.