Logo CVC Reeuwijk Voor rust had CVC Reeuwijk een 0-2 voorsprong te pakken. Zo’n voorsprong bij rust hadden de Reeuwijkers nog niet eerder kunnen bewerkstelligen in de 2e klas.

De Leidenaren gingen dan ook met verbeten gezichten richting kleedkamer, want zij waren sterker voor de pauze. CVC Reeuwijk benutte echter de weinige kansen beter. Na twintig minuten scoorde Aksel Koopman de 0-1 en vlak voor rust kon Lorenzo Stolwijk de 0-2 op het scorebord prikken.

Na rust ging het direct al fout met CVC Reeuwijk. Een risicovolle verdedigingsactie bracht Lugdunum naar de strafschopstip en terug in de wedstrijd: 1-2. Lugdunum gaf daarna vol gas. Naarmate de tweede helft duurde, zakte CVC Reeuwijk zichtbaar conditioneel terug. Het was wachten op narigheid.

Weer wilde onbezonnenheid brachten de Leidenaren voor de tweede keer naar de strafschopstip: 2-2. Er volgden toen nog in de slotfase van de wedstrijd een paar bange momenten voor het wankele Reeuwijk, dat ook nog een rode kaart incasseerde voor Luuk Kwast na – zo vond de scheidsrechter – te harde charge op een Leidenaar.

Dit keer hielden de Reeuwijkers nog wel een punt over aan de confrontatie tegen Lugdunum, maar de 1-2 voorsprong kreeg Reeuwijk niet over de streep.

Foto: André van Egdom

Filevorming in het Reeuwijkse strafschopgebied, waarbij de bal uit de lucht wordt gekeken
cvc