Logo Oudewater Het begin van de wedstrijd in Zwammerdam was bemoedigend voor FC Oudewater. Al snel kopte Oudewaternaar Menno Venhof de bal binnen. Het feestje was…

echter gauw voorbij, toen Zwammerdam vrij snel daarna voor de gelijkmaker zorgde.

Niek Sluijs bracht vervolgens de fusieclub weer op voorsprong door vanaf zo’n twintig meter de speeltuig feilloos langs Zwammerdam-keeper Samsom te schieten: 1-2.

Trainer Akkermans kreeg vervolgens een “ernstige” vermaning van de scheidsrechter omdat hij het vak, gemarkeerd door witte lijnen vlak voor de dug-out, verlaten had. Een frommeldoelpunt van Koen Woudenberg zorgde er voor dat Zwammerdam na een half uur spelen weer op gelijke hoogte kwam: 2-2.

Kort na de pauze werd een poging van Menno Venhof richting het doel van de gastheren, op het allerlaatste moment geblokt door een Zwammerdamse verdediger.

Even later gejuich bij gasten, want de 3-2 was een feit. De laatste twintig minuten probeerde Oudewater om er minimaal een gelijkspel uit te slepen maar de Dammenaren werkten de bal telkens weer weg, waardoor de uitslag een reuzedomper was voor de geelbuiken.

Foto’s: vv Zwammerdam
Drukte voor het doel van Zwammerdam
fc oudewater

Zwammerdam scoort een frommeldoelpunt
fc oudewater1