Logo Voetbal 8 Zaterdag voetbalde Kamerik thuis tegen koploper FC Oudewater. Met, de van een wereldreis teruggekeerde aanvoerder Jelle Das weer in de ploeg, moest Kamerik het eerste…

kwartier de storm van de bezoekers zien te overleven. FC Oudewater drukte de thuisploeg terug op eigen helft zonder dat dit gevaarlijk werd voor het doel van Frank van der Moolen. Vlak voor rust viel dan toch de openingstreffer. Dat deze voor Oudewater was, verbaasde niemand aangezien zij het meeste balbezit hadden en het vaakst richting het doel van de tegenstander gingen. Er werd door Kamerik niet alert genoeg gereageerd op een één-tweetje en de bal verdween onhoudbaar achter de verder prima keepende van der Moolen.

Na de rust ging Kamerik beter voetballen, met heel veel risico. Kamerik kwam er dus voetballend vaker uit, eerlijkheidshalve dient wel gezegd te worden dat de bezoekers verdedigend uitstekend speelden en bijna niets weggaven. De laatste 10 minuten ging het kaarsje bij Kamerik langzaam uit en in de laatste minuut verdween een volley van Oudewater over de keeper tegen de touwen en stond de eindstand op het bord: 0-2.

Door de overwinning van Rijnstreek op Moerkapelle staat Kamerik nu laatste in de competitie.

Foto’s: Anno Visser