Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat SDO/BlijWerkt de punten bij OVVO mee naar huis wilde nemen. Waar het de afgelopen wedstrijden te vaak slecht afliep, werd er in Maarssen overduidelijk gewonnen met 20-30.

SDO stond laatste met nul punten en OVVO één plaats hoger met vier punten. Het betekende voor de Kamerikse ploeg alles of niets. Winst zou hoop betekenen voor de Kamerikers om uit de degradatiezone te komen. De strijdlust, passie en wil om te winnen straalde van de SDO-spelers af. Binnen vier minuten stond er 1-4 op het scorebord. Deze scherpte werd vastgehouden en via 5-15 werd er gerust met een 7-17 tussenstand.

Na zo’n goede eerste helft was het zaak om niet te verslappen. Toch kwam OVVO beter uit de kleedkamer en bracht de score naar 10-17. Er volgde een time out en direct daarna twee goals van Demi Hoogeveen en Jelmer Beijeman. Vervolgens werd het verschil van acht of negen doelpunten gedurende de tweede helft volgehouden.

Via een 15-25 tussenstand werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Met nog tien seconden te spelen en een 20-29 stand, kon Jelmer Beijeman aanleggen voor nummer dertig. Vanuit zijn heup met twee handen vanaf de middenlijn scoorde hij de 20-30. De kers op de toch al zo heerlijke taart.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet