Logo Hofpoort Ziekenhuis WoerdenWethouder Yolan Koster heeft met verbijstering en boosheid gereageerd op het bericht dat de de huisartsenpost (HAP) en spoedeisende hulp (SEH) bij het Woerdense Hofpoortziekenhuis…

dicht gaan. Van volgend jaar moeten inwoners van Woerden daarvoor naar het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein of Leidsche Rijn.

Met het besluit de huisartsenpost de sluiten wordt een streep gezet door plannen van lokale huisartsen uit de gemeente Woerden om een vereenvoudigde vorm van een huisartsenpost op te zetten. Het besluit om de twee voorzieningen over te hevelen van Woerden naar Nieuwegein en Utrecht volgt in een reeks van maatregelen die met de fusie van Hofpoort en Antonius samenhangen. Eerder al is al besloten het beddenhuis te sluiten evenals het geboortehuis. De Maartenskliniek stopt met opereren en ook de apotheekvoorziening verdween.

Koster zegt alles op alles te zullen zetten om het besluit de huisartsenpost en de spoedeisende hulp te sluiten, terug te laten draaien.