Logo laura leijendekkersB&W van Bodegraven-Reeuwijk trekt zich niets aan van de wens van de gemeenteraad. Op voorspraak van de ChristenUnie (CU) moest wethouder Laura Leijendekkers (Burgerbelangen…

Bodegraven-Reeuwijk) in gesprek gaan met de buitensportverenigingen. Want bij de buitensportverenigingen bestaat namelijk geen enkel draagvlak voor haar plannen. In het kort: de wethouder wil de financiële situatie voor de Reeuwijkse en Bodegraafse buitensportverenigingen gelijk trekken. In Bodegraven hebben clubs hun complex in eigen beheer, de gemeente wil dat dit ook in Reeuwijk gebeurt en heeft de Reeuwijkse clubs het voorstel gedaan dat ze de kleedkamers en kantines voor het symbolische bedrag van één euro mogen overnemen, maar die worden dan eerst opgeknapt.

En dat doet pijn bij de Bodegraafse clubs, die altijd zelf gespaard en betaald hebben voor het onderhouden van hun clubhuizen. In de ogen van de Bodegraafse buitensportvereniging leiden de voorstellen van de wethouder juist tot grotere ongelijkheid. Een ongelijkheid, die in het nadeel uitvalt van de Bodegraafse buitensportverenigingen. De vertegenwoordigers van voetbalverenigingen Esto, Bodegraven, Rohda ’76, De Rijnstreek, HC Reeuwijk-Bodegraven en KV Vriendenschaar hebben nu de handen ineen geslagen. De kwestie wordt op 19 januari in de commissie besproken en een week later behandelt tijdens de raadsvergadering.