Logo Jaap van der VoorenDe Woerdense fotograaf Jaap van der Vooren bereikte deze week de mooie leeftijd van 90 jaar. Een mooie reden om uit zijn fotocollectie 1050 foto’s van Woerden en omgeving te schenken…

aan het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard. Om hem daarvoor te bedanken brachten burgemeester Victor Molkenboer en directeur van het RHC Frank van Rooijen een bezoek aan de fotograaf. Bij die 1050 foto’s zitten ook foto’s van zijn vader Jaap. Alle foto’s zullen nog dit jaar worden gedigitaliseerd en voor iedereen zichtbaar worden gemaakt. Daardoor ontstaat een mooi historisch beeld van Woerden van 193 tot 2010.

Na enkele jaren bij de Leger Film- en Fotodienst begon Jaap van der Vooren in de jaren ’50 een eigen fotozaak met studio in de Voorstraat, die later werd uitgebreid aan het plantsoen. Menig Woerdenaar is door hem op de foto gezet. Jaap was ook oprichter van fotoclub Iris, publiceerde verschillende boeken en exposeerde regelmatig zijn werk. Het bedrijf is later door zijn zoon overgenomen en bestaat nog steeds.