Logo Voetbal 6Sportlust komt zaterdagmiddag om half drie in de kunstwei op Sportpark Cromwijck tegen de voetballers uit Almkerk, een plaats in het Land van Altena, in de buurt van Gorinchem.

Na de eclatante zeg van vorige week zullen de punten wel in eigen huis blijven. Leidsman van dienst is arbiter Metsemakers.

Hèt duel van de dag is ongetwijfeld Linschoten tegen SC Woerden, dat inmiddels is opgeklommen in de stand naar de tweede stek en Linschoten wacht nog op de eerste overwinning. De wedstrijd op Sportpark Rapijnen aan De Beide Vlooswijkenlaan onder leiding van scheids Wijnands start om drie uur.

Siveo krijgt “buurman” Sportief uit Woerdense Verlaat op visite. De ploeg van Björn van Muylwijk aast op de driepunter, maar de groen-witten van Cor Stoof zullen zich niet zonder slag of stoot laten slachten. Sportpark De Beemd aan de Milandweg is vanaf half drie het strijdtoneel.

Rode lantaarndrager Kamerik is te gast aan de Weijpoort in Nieuwerbrug bij De Rijnstreek. Het wil nog niet zo lukken met de mannen van Patrick de Ruijter, die nog geen resultaat wisten te behalen. Het spel wordt echter met de week beter en punten kunnen niet uitblijven. Scheids Maurits laat om half drie aftrappen.

Speelt VEP komende zaterdag tegen het bezoekende Rohda’76 net zo mager als tegen Sportief, dan wordt het een moeilijk verhaal. Door velen zijn de Bodegravers getipt als titelkandidaat. Rohda startte met royale overwinningen op Kamerik en Moerkapelle. Vervolgens werd er thuis verloren van de huidige koploper Gouda. VEP is nog ongeslagen, maar op grond van de eerdere uitslagen is Rohda de uitgesproken favoriet.