Logo Wielrennen 2 De Ronde van Woerden op bedrijventerrein Middelland begon zondag met een wedstrijd voor nieuwelingen met drie leden van organisator WTC Woerden.

De overwinning was voor Daan Brouwer, zijn eerste in een landelijke wedstrijd, en het was ook een succes voor de jeugdopleiding van WTC Woerden.

In de daarop volgende wedstrijd, waarin amateurs, sportklasse en junioren aan de start kwamen, lag het tempo meteen hoog. Winnaar werd Imo de Pruijssenaere de la Woestijne uit Utrecht en Roeland Mennink tweede. De sprint van het peloton werd gewonnen door Edwin de Graaff uit De Kwakel in het shirt van WTC Woerden.

Daarna reed de jeugd van WTC Woerden wedstrijden in drie leeftijdscategorieën. De winnaars waren Laurens Dijkstra, Esmee de Rijk en Spiek Oord.

De dag werd afgesloten met de zogenoemde burgerronde in twee categorieën. Lennart Kleinjans demarreerde in de eerste ronde en reed daarna solo naar de overwinning.

Opmerkelijk was dat de B-klasse werd gewonnen door Maaike Coljé uit Snelrewaard. Zij beoefent schaatsen en skeeleren als hoofdsport, maar blijkt dus ook hard te kunnen fietsen. De derde plaats was voor Liviu Georghe, medewerker van Bike Center Woerden, één van de drijvende krachten achter de Ronde van Woerden.

Foto’s: Anno Visser