Fierljepper Wilco van Amerongen is in bloedvorm. Dat bewees hij afgelopen zaterdag opnieuw op de schansen van de Zegveldse polsstokvereniging in de strijd om de Boer Bert Bokaal.

Van Amerongen verwees de lokale favoriet Jaco de Groot met een nieuw persoonlijk record van ruim 21 meter naar de tweede plaats. Thomas van Midden werd de gelukkige winnaar van het brons.

Ook bij de Dames is er een springster die er met kop en schouders momenteel boven uitsteekt: Dymphie Baas – Van Rooijen. De Oudewaterse sprong ruim twee meter verder dan Wendy Helmes, die op haar beurt Demi Groothedde van zich afhield.

Zegvelder Wijnan van Ingen zorgde bij de Junioren voor de verrassing van de dag. Hij sprong een een nieuw persoonlijk record en zit al dicht tegen de achttien meter aan. Daniel Cluistra won het zilver en Woerdenaar Bas van Leeuwen ging met het brons naar huis.

Harmen Timmerarends was bij de Jongens de onbetwiste kampioen en gaf Guus Hoogland en Ties Meijer het nakijken. Eimert van Ingen uit Zegveld viel net naast het podium.

Bij de Meisjes legde Laura Maaijen beslag op de eerste plaats. Rianne de Regt werd tweede en Thalina van der Wind eiste de derde plaats op.

Foto’s: Eric de Kordelaar – Wilco van Amerongen en de winnaars in Zegveld