De Benschopse Wilco van Amerongen is afgelopen zaterdag op de jaarlijkse feestavond verkozen tot Springer van het Jaar van Polsstokbond Holland. De andere genomineerden waren Rian Baas en Thomas van Midden.

Van Amerongen verbeterde in het afgelopen seizoen vijf keer zijn P.R. en kwam tot 21.28 meter. In het De Samenwerking-klassement behaalde hij een verdienstelijke tweede plek achter Kameriker Jaco de Groot. Het hoogtepunt van Van Amerongen was op het Hollands Kampioenschap door 21.02 meter te springen, ondanks zijn knieblessures goed voor de titel.

De titel Talent van het Jaar ging naar de 13-jarige Roy Velis uit Benschop, een groot talent en voor het eerst Nederlands Kampioen in de Jongens-categorie. Ook verbrak hij op het NK het leeftijdsrecord van Reinier Overbeek en zette dit op 18.50 meter. De andere genomineerden in deze categorie waren Mark van der Horst en Thalina van der Wind.

Tevens werden de winnaars van het De Samenwerking-klassement gehuldigd. Jaco de Groot won bij de senioren en Dymphie Baas bij de dames. In de juniorencategorie pakte Reinier Overbeek deze prijs en in de meisjescategorie was dat Laura Maaijen. Guus Hoogland trok bij de Jongens aan het langste eind.

Foto’s: Annie vd Geer/PB Holland