Logo Rob Severs Rob Severs is zijn internationale autosportseizoen uitstekend geëindigd. De Woerdense racer veroverde zondag tijdens de finaleraces op Circuit Park Zandvoort een…

prachtige zege én een derde plek. Met in totaal vijf podiumplaatsen en een poleposition wisten Severs en zijn teamgenoot Simon Knap in de zeer competitieve European GT4 Series een prima seizoen neer te zetten.

Na wedstrijden op de Europese topcircuits werd het GT4-seizoen dit weekend afgesloten in Zandvoort. Na een tweede stek in Hongarije en derde plaatsen in Italië en Engeland, wilde Severs het racejaar sterk eindigen op Hollandse bodem.

Op het thuiscircuit Zandvoort zaten Severs en Knap er direct goed bij en stuurde zijn auto naar een uitstekende derde positie. Na een spannende slotfase wist de Woerdenaar deze positie te behouden en dankzij de puike kwalificatie mocht het duo zondagmiddag tijdens de tweede manche als tweede starten.

Tijdens het moment van de verplichte rijderswissel bracht Severs zijn bolide als tweede naar binnen. Helaas voor hem en Knap kwamen ze als de nummer 3 terug de baan op. Knap en Severs profiteerden optimaal van een race-ongeval en kwamen op kop te liggen. Knap reed de auto vervolgens strak naar de finish en daarmee naar de eerste Europese GT4-zege van het seizoen.

Foto: Chris Schotanus
Severs in actie op Zandvoort
41 severs