Logo Kaas4 Woerden stond afgelopen weekend in het teken van de Boerenkaaskeuring. Zelfkazende boeren en kaashandelaren hadden meer 100 kazen voor deze keuring…

aangeboden.

In het nieuwe Kaaspakhuis aan de Emmakade waren een tiental kaaskeurmeesters een hele dag in touw om in de verschillende categorieën de winnaars te bepalen en op zaterdag werden de prijzen uitgereikt op Historische Kaasmarkt op het Kerkplein. Naast de prijzen voor de beste boerenkaas was er deze keer ook een beker voor “de aanvoerder van de beste boerenkaas”.

Tractorchauffeurs die wekelijks met hun oude tractoren de boerenkaas aanvoeren, konden deze prijs in de wacht slepen. En bij de kaaskeuring werd bepaald dat Willem Hoenselaar in 2017 de beste boerenkaas naar de Woerdense kaasmarkt heeft gebracht. Burgemeester Victor Molkenboer feliciteerde Willem en bedankte daarbij hem en de andere tractorchauffeurs voor hun inzet voor de Woerden kaasmarkt. Zaterdag tijdens de Historische Kaasmarkt heeft de Jeugdkoningin van de WVW Willem de felbegeerde beker overhandigd.

Foto:PR

34 willem