Logo MontfoortNiet alleen door het barre weer, maar ook omdat er de nodige spelers wegens blessures ontbraken, was Montfoort niet geheel overtuigd van een overwinning op het onderaan…

staande SVL uit Langbroek.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Collé probeerde SVL de aanval te zoeken. De stevige wind, die dwars over het veld stond, zorgde vooral bij hoekschoppen voor de nodige onrust. Doelpunten bleven echter uit. Na zo’n 20 minuten kreeg de thuisploeg iets meer vat op de wedstrijd en werd SVL meer teruggedrongen op eigen helft. Pas in de slotfase van de eerste helft zette Joey van Ede zijn ploeg op voorsprong, binnen drie minuten gevolgd door eenzelfde kunstje van Nick Koppers. De wedstrijd leek daarmede al voortijdig beslist.

Na rust bracht SVL de spanning weer in de wedstrijd terug want binnen 5 minuten na de aftrap was het 2-1. Het niveau van de wedstrijd zakte en beide ploegen konden die enkele supporter op de tribune nauwelijks boeien. De geringe voorsprong zorgde nog wel voor enige spanning. In de slotfase had Montfoort toch nog wat kansen,  maar paal en deklat vormden een sta-in-de- weg. In de eindstand kwam dan ook geen verandering.