Logo WindmolenIn Woerden vindt momenteel geen discussie plaats over mogelijke windturbines langs de A12, aldus wethouder Ivo ten Hagen. In Bodegraven-Reeuwijk is dat wel…

het geval. Daar worden a.s. woensdag in de gemeenteraad de plannen voor ruim honderd mega-windturbines in het Groene Hart besproken. VVD-raadslid Willem Zuyderduyn van die gemeente vindt het een erg slecht idee dat 30 van die turbines in zijn gemeente zouden komen. De plannen zijn opgenomen in de Verkenning Energietransitie Midden-Holland.

In de verkenning is in beeld gebracht wat er zoal nodig is om qua energievoorziening zelfvoorzienend en energieneutraal te worden. Op de kaart staat een mogelijk windturbinelint langs de A12 ten westen van Waarder, tussen de beide Wierickes. Ook zijn er dorpsturbines voorzien bij Nieuwerbrug en Waarder. In de verkenning wordt hoog ingezet; elk dorp krijgt een eigen windturbine en daarnaast 145 hectare aan zonnevelden. Hoewel er in Woerden momenteel geen sprake is van windturbines, speelt de energietransitie ook een rol. De gemeente Woerden heeft namelijk wel de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.