Afgelopen zaterdagavond moest het eerste damesteam van OKV’71 aantreden in Sportcentrum Galgenwaard tegen de dames van volleybalvereniging Utrecht. Gezien de stand op de ranglijst lag een overwinning voor de Harmelensen in het verschiet, maar het verliep echter heel anders dan eerder gedacht.

Vanaf set één liep OKV de hele wedstrijd achter de feiten aan. De haperende pass liep niet waardoor de spelverdeelster het hele veld door moest rennen en de set-ups vaak niet goed bij de aanvalsters kwamen. Ook wissels in het team brachten niet de verbeteringen waar op gehoopt was. De Harmelense dames werden op een 4-0 nederlaag getrakteerd en konden puntloos huiswaarts.

Het reserveteam van de OKV-dames speelde thuis tegen de reserves van UVV uit Utrecht. Van de Harmelense dames werd verwacht tijdens deze wedstrijd punten te pakken, aangezien UVV dit seizoen pas vijf sets gewonnen had. Dit pakte wel goed uit, want behalve in de tweede set, kregen de Utrechtse volleybalsters geen voet aan de grond. OKV waakte wel voor onderschatting, die op de loer lag, maar pakte gedecideerd de overige drie sets met overtuigende cijfers. Met een 3-1 overwinning kregen de Harmelense dames er vier belangrijke punten bij.

Foto’s: Herman Bouma