Na drie nederlagen op rij werd het tijd voor de volleybaldames van OKV’71 uit Harmelen om het tij te keren. Die kans kwam zaterdag tegen het team van GO’97. Vorig jaar oktober verloor OKV nog met 3-1 van het team uit Geldermalsen.

De dames van OKV hadden er zin in, want een wedstrijd in Harmelen is voor de tegenstander altijd lastig. De Harmelense volleybalsters kwamen dan ook meteen op voorsprong en ging de eerste set met 25-20 naar de thuisploeg.

In de tweede set liep OKV constant achter de feiten aan. Gelukkig werd op tijd een eindsprint ingezet en won de thuisploeg alsnog de tweede set met 25-22. De Harmelense dames hadden de smaak te pakken, met een goede service waar GO geen antwoord op had liep de ploeg uit naar 20-10 en won de set met 25-12.

Met al drie gewonnen sets leek ook de vierde set bijna automatisch in Harmelen te blijven. Echter, het team uit Geldermalsen zette veel druk op de set, waardoor de thuisploeg op achterstand kwam.

Gelukkig bleven de OKV-dames bij de les en wonnen de laatste set met 25-22. Met deze 4-0 opsteker, goed voor vijf gewonnen punten, stijgt OKV nu naar plek zes in de competitie.

Foto: OKV ’71 Harmelen