Logo Voetbal 10Jong FC Utrecht was maandagmiddag op eigen veld een maatje te groot voor Jong Sparta Rotterdam. De Utrechters stuurden de Rotterdammers met 4-1 terug naar Het Kasteel.

Met drie doelpunten maakte Kristoffer Peterson het verschil tussen beide ploegen. De wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam was ook de wedstrijd waarin doelman Robbin Ruiter na lang blessureleed weer zijn rentree maakte.

Na achttien minuten promoveerde Peterson een pass tot doelpunt en voor rust vanaf de stip schoot hij ook de 2-0 binnen. De ruststand werd door Sofyan Amrabat op 3-0 bepaald, ook door een pingel.

Deze wedstrijd maakte Ruiter de negentig speelminuten vol en daarin liet hij enkele fraaie reddingen zien, onder meer het stoppen van een stafschop. De enige bal waarop de sluitpost geen antwoord had, was een schot van Youri de Winter. Na een defensieve slordigheid stond de Spartaan helemaal vrij en krulde hij de bal in de verre hoek.

Voor Jong FC Utrecht is de volgende partij een heel bijzondere. Vrijdagavond acht uur debuteert het team van trainer/coach Robin Pronk in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda in de Jupiler League.