Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelden de ZPC Woerdendames in het Batensteinbad tegen de Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie. In de eerste periode werd duidelijk dat de dames nog niet …

lekker in hun spel zaten. Het eerste doelpunt werd gemaakt door de bezoeksters.maar via een doelpunt van Sofie van Gijssel was de stand aan het einde van de eerste periode weer gelijk: 1-1.

De tweede periode ging met eenzelfde tempo verder en resulteerde door onder meer een fraaie goal van Bianca van den Bosch in een 4-3 voorsprong voor de thuisclub.

Er moest iets veranderen aan het spel om te laten zien waarom ZPC Woerden momenteel op de tweede plek in de competitie staat. Op advies van vervangend coach/speelster Greetje van Eijk werd besloten om volledig te gaan pressen. UZSC kon geen bal meer kwijt en die spelopvatting resulteerde in een grotere voorsprong o.a. via een gave treffer van Joƫlle Engel: 6-3.

In het laatste part werd geprobeerd de wedstrijd met tien doelpunten af te sluiten. Met onder meer drie doelpunten van Lisa Brandsen, kwam die stand op het scorebord en wonnen de Woerdense dames de wedstrijd met 10-3.