Logo ESTO Bodegraven De 4-0 overwinning op Cabauw en het verlies van de directe belagers in de top van de ranglijst bezorgde ESTO de titel “winterkampioen”. Een titel zonder waarde, maar daarnaast…

heeft de ploeg ook nog een periodetitel gepakt. Cabauw bleek een lastige tegenstander die in de eerste helft vooral de vleugelspelers van ESTO onder de duim hield.

Toch was er al direct na de start van de wedstrijd een kans, maar de bal kaatste tegen de binnenkant paal terug. ESTO had daarna moeite om een bres te slaan in de stugge verdediging van polderbewoners. Zo stond het na 45 minuten nog gewoon 0-0. Na rust was er direct meer dreiging naar voren en dat leverde een doelpunt op van invaller Job van Welie.

Ruim tien minuten later viel de 2-0. Maarten van Riessen schoot een krullende bal over de Cabauwse doelman. De bezoekers gingen iets meer naar voren spelen, maar daarbij zetten zij ook de deur open voor meer tegendoelpunten.

Jesper de Besten maakte daar in de 70e minuut gretig gebruik van. Pingelend over het veld schoot hij hard de 3-0 in. In de 90e minuut pikte Wouter-Jan Bos zijn doelpuntje mee voor de einduitslag van 4-0.

Foto: Han Koevoets
Verdediger Tim v.d. Lagemaat voor ESTO in de aanval tegen Cabauw
esto