Bij het fierljeppen afgelopen woensdagavond in Jaarsveld om de Eikelenboom Bokaal en georganiseerd door de Polsstokbond Holland, was aan de uitslag af te lezen dat er niet al te veel constante springers zijn bij de Senioren. Deze wedstrijd werd een prooi voor Utrechter Rian Baas die Kameriker Jaco de Groot bijna een volle meter achter zich liet. Sander van Vliet maakte aanspraak op de bronzen plak.

Bij de Dames ontbrak favoriete Dymphie Baas en nam Wendy Helmes haar kans waar om de dagzege voor zich op te eisen. Verrassende tweede werd de Woerdense Carina den Hartogh en kreeg Fabiƫnne Overbeek de bronzen plak omgehangen.

Daniel Cluistra was woensdagavond de beste springer bij de Junioren. Hij troefde, behalve klassementsleider Reinier Overbeek, ook Matthieu van Vuuren af. Bas van Leeuwen uit Woerden werd vijfde.

Bij de Jongens kwam de leider in het algemeen klassement Guus Hoogland niet verder dan de derde stek. Harmen Timmerarends (goud) en Roy Velis (zilver) bleven de Montfoorter een stuk voor.

De Linschotense Rianne de Regt pikte bij de Meisjes de gouden medaille in. Laura Maaijen en Suzanne Mulder werden resp. tweede en derde. De Zegveldse Eline Kastelein moest zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Foto’s: Erik van Kordelaar

Rian Baas