Logo VV Linschoten Een week na de wanvertoning tegen Victoria’04 (5-1 verlies voor de beker) mocht Linschoten aantreden tegen Nieuwkoop waarvan het in het begin van het seizoen op…

eigen veld een flinke oorwassing had gekregen. Met die wetenschap begon de ploeg van Cor Stoof in een formatie die vooral het middenveld en opkomende mensen van Nieuwkoop moest zien te ontregelen. Dat lukte in de matte eerste helft vrij aardig en begonnen beide ploegen met een brilstand op het scorebord aan de rust en de thee. 

De tweede helft begon Linschoten wat feller en ging wat meer op zoek naar Jesper Kleiweg, de razendsnelle rechtshalf. Eén van die uitbraken leidde tot de verrassende openingstreffer van Tim Clements.  De linkermiddenvelder liep een rebound binnen, nadat de Nieuwkoop-goalie een snoeihard schot van Kleiweg niet kon klemmen.

Nadat de bezoekers mogelijkheden op de 0-2 niet wisten te benutten,  schrok Nieuwkoop wakker en drukte Linschoten achteruit. De gelijkmaker kwam na gerommel in het strafschopgebied. Sluitpost Doornenbal, die een uitstekende indruk achterliet, zag de bal in de hoek suizen. Daarna werden beide ploegen nauwelijks gevaarlijk en was een gelijkspel de juiste afspiegeling.

Foto: Floris van Bodegom
Nick de Lange (5) in duel met een Nieuwkoop-verdediger
05 linschoten