Woerden krijgt een eigen vaccinatielocatie in de stad. Het voormalige hoofdkantoor van Campina aan de Bleek 1 blijkt de meest geschikte optie. Het vervallen pand moet nog flink opgeknapt worden. Als alles volgens planning verloopt, wordt de priklocatie vanaf 1 april in gebruik genomen.

Er komen zes tot zeven zogeheten ‘priklijnen’. Dat betekent dat er zo’n twaalf tot dertien mensen per uur geprikt kunnen worden. “We hebben vier priklijnen nodig voor de gemeente Woerden”, legt wethouder Arjan Noorthoek uit. Met acht priklijnen bedien je de hele regio en met zes/zeven nog een heel gebied buiten Woerden om. “We kunnen de Woerdenaren hier dus zeker prikken”, aldus Noorthoek.

Vanaf 1 april moet dat prikken starten. “Sommige mensen vragen zich af: waarom dan pas?”, zegt Noorthoek. “We hebben de tijd even nodig. Tegelijkertijd zien we dat de capaciteit van het vaccineren in de provincie nog niet wordt benut. We zitten nog niet overal op een max.” De GGD zegt in april op volle productie te willen zitten.

Na een intensieve zoektocht waarbij kerken, het oude ziekenhuis, de sporthal en meer opties onderzocht zijn, is het dus het voormalige hoofdkantoor van Campina geworden. Er is voldoende parkeergelegenheid met het gemeentehuis om de hoek en het biedt meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een losse tent, zegt Noorthoek. Inwoners uit Woerden worden straks geprikt in het oude laboratorium van het pand. Noorthoek: “Hier werden echt de toetjes ontwikkeld en de proeven gedaan om het product door te ontwikkelen.”