Logo FNV zorgDe gemeente Woerden scoort niet hoog met het sociale beleid, dit blijkt uit de Lokale Monitor 2016 van het FNV. Hierin wordt iedere twee jaar het sociale beleid van gemeenten beoordeeld en getoetst.

In totaal hebben 144 gemeenten deelgenomen aan de Lokale Monitor, hieronder zijn alle grote steden. Woerden heeft in totaal vijftien punten gekregen, hiermee scoort Woerden laag.

De meest sociale gemeente Westland heeft een score van 50 punten. Amsterdam en Den Haag scoorden allebei 45 punten en staan hiermee  op de 2e plaats. Woerden scoort laag op het systematisch toetsen van mogelijke verdringing van betaalde arbeid bij werken zonder loon, de gemiddelde wachttijd voor de aanvraag van de bijstandsuitkering en op de aanwezigheid van een onafhankelijke en gratis cliĆ«ntondersteuner.

Woerden niet sociaal genoeg09:58

De gemeente Woerden scoort niet hoog met het sociale beleid, dit blijkt uit de Lokale Monitor 2016 van het FNV. Hierin wordt iedere twee jaar het sociale beleid van gemeenten beoordeeld en getoetst. In totaal hebben 144 gemeenten deelgenomen aan de Lokale Monitor, hieronder zijn alle grote steden. Woerden heeft in totaal vijftien punten gekregen, hiermee scoort Woerden laag. De meest sociale gemeente Westland heeft een score van 50 punten. Amsterdam en Den Haag scoorden allebei 45 punten en staan hiermee  op de 2e plaats. Woerden scoort laag op het systematisch toetsen van mogelijke verdringing van betaalde arbeid bij werken zonder loon, de gemiddelde wachttijd voor de aanvraag van de bijstandsuitkering en op de aanwezigheid van een onafhankelijke en gratis cliĆ«ntondersteuner.