Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait.
Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Gemeente Woerden en Beweegteam Woerden grijpen de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten. Ontdek wat sport met je doet!

Doe mee

In de gemeente Woerden zijn tijdens de Nationale Sportweek verschillende sportieve activiteiten waar jong en oud aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld levend ganzenborden, de rollatorloop of de inclusieve sportochtend. “Woerden de Wereld rond” is een activiteit waarin inwoners van onze gemeente worden uitgenodigd om zoveel mogelijk meters sportend of bewegend af te leggen (wandelen/ fietsen/ zwemmen/ anders). Kijk voor het complete aanbod en aanmeldingen op www.beweegteamwoerden.nl/nationalesportweek.

Beweegwijzerwoerden.nl

Sporten en bewegen kan natuurlijk het hele jaar door. Op www.beweegwijzerwoerden.nl staan alle sport- en beweegaanbieders van de gemeente Woerden. Deze website is helemaal vernieuwd en het is nu nog makkelijker om informatie over een sport, sportvereniging of sportaanbieder te vinden. Met behulp van filters kan er geselecteerd worden op leeftijd, soort sport, locatie etc. Ben jij nog op zoek naar een passende sport in buurt? Kijk dan snel op de bewegwijzer!

Kennismakingsaanbod op inwoerden.nl

Voor iedereen die nog niet precies weet welke sport bij hem of haar past, is er een mogelijkheid om kennis te maken met de sport en de aanbieders. 

Op de site website www.inwoerden.nl kunnen kinderen van 4 -12 jaar hun talent ontdekken met het programma “Sjors ontdek je talent” (start 13 oktober 2021). Ook voor onze jongste inwoners is er aanbod (Sjors 0 tot 4 jaar), voor 13 t/m 18 jarigen “Try Out” en voor volwassenen (18+, 55+ en 75+). Deze doelgroepen vinden vanaf 20 september interessante kennismakingsaanbiedingen op deze site die zullen starten vanaf 1 oktober.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Koert: daan@beweegteamwoerden.nl

Activiteiten tijdens de Nationale Sportweek van 17 t/m 26 september

DagActiviteitLocatie en tijd
In septemberWoerden beweegt de wereld rond
Beweeg met de hele gemeente de wereld rond.
Zie onze website voor meer informatie.
Vrijdag 17 septemberOpen Frisbee toernooi
Speel 5 tegen 5 frisbee met kennissen/ familie/ vrienden.
Clubhuis Frisbee Woerden
Waardsedijk 21
Vanaf 19.30, inloop 19.00
Zaterdag 18 septemberLevend ganzenborden
Speciaal voor de jeugd. Volwassenen zijn ook welkom om mee te doen. Deelnemers onder de 10 jaar moeten begeleid worden.
Binnenstad Woerden 
Start bij de Petruskerk
Van 10.00 tot 13.00
Maandag 20 septemberPrimeur! Iedereen kan zich vanaf vandaag inschrijven voor (kennismakings)aanbod van (sport)aanbieders in de gemeente Woerden!inwoerden.nl
Woensdag 22 septemberRollatorloop
(aanmelden verplicht)Gezellige en sportieve uitdaging bij park ’t Oudeland.
Park ‘t Oudeland
Park Oudeland 70
Van 14.00 tot 16.00
Woensdag 22 septemberBuitenspeeldag
Voor iedereen toegankelijk.
Batenstein Buiten
Van Helvoortlaan 40
Van 14.30 tot 16.30
Zaterdag 25 septemberInclusieve sportdag
(aanmelden verplicht)Voor iedereen vanaf 5 jaar bij Batenstein Buiten met welke uitdaging dan ook. Maak kennis met verschillende sporten.Open clinics ASV Bredius Rolstoelsporten uitproberen in Snellerpoort voor iedereen die wel of niet rolstoel gebonden is.
Batenstein Buiten
Van 09.45 tot 12.30
Van Helvoortlaan 40
Snellerpoort
Van 11.00 tot 13.00 Steinhagenseweg 3a
Zondag 26 septemberOogstfeest
Verschillende activiteiten voor iedereen!
NME-Centrum InBredius Kievitstraat 42
Van 13.00 tot 17.00

Kijk voor meer informatie en eventueel aanmelden op beweegteamwoerden.nl 

#NSW2021 #BeActive #sportdoetietsmetje